Carrer Gran, 104, 08295 Sant Vicenç de Castellet
93 833 04 62
svc.elniu@svc.cat

Projectes Educatius

Escola bressol

Projectes Educatius

Fem Música a l’escola bressol

Els infants de l’escola gaudeixen un cop a la setmana d’una sessió de música realitzada per una especialista de l’escola de música de la nostra població (Elisabeth Plans).

Objectius:

 • Iniciar la sensibilització musical en els més petits i enriquir d’aquesta manera, la seva experiència en relació a la música.
 • Experimentar amb els sons dels instruments, amb la seva pròpia veu i els moviments del seu cos, desenvolupant així la creativitat i la capacitat d’escolta.

L’hort dels avis

Amb la col·laboració de l’Esplai d’avis de la nostra població, podem dur a terme aquest projecte, que permet desplaçar-nos a l’Esplai i gaudir de la companyia dels avis i de la riquesa que ens ofereix el seu l’hort.

Objectius:

 • Experimentar amb les llavors, la terra, l’aigua, la cuina, el
  estris de cuina i amb els productes que recullen de l’horta.
 • Observar com són les llavors, plantar-les, veure els canvis
  que fan a l’hort fins que les cullen i les porten a la cuina de l’escola per
  fer una bona amanida.
 • Dur a terme una activitat intergeneracional, avis i infants.
 • Portar a terme una acció de voluntariat de la gent gran amb
  l’escola bressol.

La Psicomotricitat

Un cop per setmana els infants gaudeixen de les
sessions motrius amb l’especialista de psicomotricitat (Marga Llovet).

Objectius:

 • Conèixer el seu propi cos i identificar les possibilitats d’acció.
 • Experimentar, manipular i explorar amb diversos materials, objectes i espais.
 • Establir relacions afectives positives que facilitin la integració de l’infant en el grup.

Cap al segon trimestre ens desplacem al Pavelló
Municipal, on trobem una sala molt àmplia i que compta amb molt material, la
qual ens ofereix noves possibilitats d’experimentació a nivell motriu.

La Marga Llovet, que treballa com a mestra d’educació
física al Pavelló Municipal de Sant Vicenç, ens continua preparant  les propostes.

Anem a la Biblioteca

A partir del segon trimestre, els infants van a veure un parell de vegades la biblioteca del poble, on la bibliotecària els hi explica contes ajudant-se de diversos suports visuals que són d’especial interès pels nens i nenes.

Objectiu:

 • Interioritzar i despertar la curiositat per l’hàbit lector als més menuts visitant la Biblioteca municipal.

Maletes Viatgeres

La biblioteca Municipal ens prepara unes maletes viatgeres amb contes diversos adequats per a cada edat, per tal que cada família es pugui endur una maleta a casa durant una setmana o quinze dies.

Objectiu:

 • Iniciar des de l’àmbit familiar l’hàbit lector en les primeres edats.

Coneixem el nostre entorn més proper

A partir de l’experiència amb els racons de joc simbòlics que tenim a les aules, ens desplacem a diferents comerços propers a l’escola com són la fruiteria, la perruqueria i el dentista. Amb aquest projecte tenim l’oportunitat de viure de ben a prop diferents realitats significatives pels infants. I gràcies a l’acompanyament dels avis voluntaris de l’esplai es pot fer possible.

Objectius:

 • Conèixer i descobrir el món que ens envolta i l’entorn més proper

Espais de lliure circulació

Per tal de potenciar l’interès dels nostres infants i acompanyar-los amb els seus aprenentatges hem introduït durant unes hores a la setmana els ambients de lliure circulació.

Els ambients són entorns estimulants on els infants es poden moure lliurement, escollir i desenvolupar-se de forma natural en relació als seus interessos i motivacions. Són espais que respecten la diversitat, que tenen en compte en tot moment el ritme individual de cada un d’ells.

Els infants circulen per les diferents aules que deixem obertes amb els respectius ambients i són ells mateixos que escullen en quin espai volen estar. Quan es cansen poden marxar i tranquil·lament anar buscar un nou ambient que els motivi més.

Formació constant

El nostre equip educatiu pren consciència que necessita estar obert a les noves pedagogies, i admet revisar de forma crítica la pràctica diària. Per això, intentem a partir de cursos, conferències, tallers… generar un procés d’aprenentatge que comporta un canvi en les nostres estructures organitzatives i en el nostre enfocament didàctic.

Projecte Formació professional “FP Dual”

L’escola participa amb el nou model de Formació Professional Dual, en el que durant el curs, dos alumnes reben part de la formació en el centre de formació professional i l’altre part l’obtenen mitjançant les activitats formatives i productives dins la nostra escola.

Període de familiarització

Durant aquest període, s’acordarà amb la família un horari especial els primers dies del curs, amb una entrada esglaonada dels infants en la mesura que sigui possible.  L’objectiu és facilitar el procés d’adaptació dels infants quan aquests comencen a assistir a l’escola bressol.